dialog1.jpgdialog2.jpg

Aktuálně

Setkání 3. věku: Povolená uvolnění v Karlíně: Jaroslav Kirchner a Michal Stein

Olga Nytrová uvádí
Olga Nytrová uvádí

Poslední listopadové úterý patřily prostory karlínské kaple Jaroslavu Kirchnerovi a Michalu Steinovi, kteří se představili v pořadu plném humoru, hudby i nových informací "povolená uvolnění". Jak napovídá parafrázovaný titul v odkazu na hokejový výraz "zakázané uvolnění" - tématem byl protentokrát sport. A všichni se opravdu uvolnili.

Olga Nytrová (zcela vpravo) představila spisovatele, novináře i příležitostného televizního komentátora Jaroslava Kirchnera a textaře, novináře i spisovatele Michala Steina (zleva). Oba protagonisté toho měli na srdci i na jazyku opravdu hodně, takže byl problémem neúprosný čas.

Ve stínu Poháru
Ve stínu Poháru

Oba protagonisté o sportu nejen píší, ale i jej aktivně provozují. Jaroslav Kirchner byl ligovým stolním tenistou. Michal Stein hraje tenis, běhá a má fotbalový tým významných osobností FC Praha. A ani ten pohár není na stole náhodou - Jaroslav s Michalem ho vyhráli v tenisových čtyřhrách na V. I. P. turnaji na pražské Štvanici v roce 2009!

Pod dohledem Otce
Pod dohledem Otce

V karlínském svatostánku probíhalo pozdní odpoledne pod dohledem otce páně Kirchnerova! Ten si přišel syna pěkně zkontrolovat. Pan Kirchner starší býval šéfem českého zastoupení známé firmy XEROX a také jako první v českém fotbalu, prosadil nošení reklamy (koho jiného než XEROXU) na prsou dresů Bohemians Praha.

Bylo veselo
Bylo veselo

V hledišti bylo veselo. Jak nejlépe dokumentuje Markéta Hlasivcová. Všimněte si i zajímavého vzoru Markétiny kabelky. Jedná se o kabelku značky Oilily s tyrkysovými a růžovými květy. Stal se pro spisovatelky patrně trendem, neboť obdobný typ (avšak jinou značku) nosí i Lenka Šídová.

Pod křížem
Pod křížem

Odpoledne bylo zakončeno besedou s diváky. Pro autory tím vznikla řada podnětů - například se jim přihlásil přímo atletický kolega Emila Zátopka, který měl vedle něj v šatně skříňku. Určitě se nikdo nenudil! Ani spisovatelka a vydavatelka Jarka Pechová (vlevo). To nezívá! Pouze decentně kýchá... Za hojnou účast zbývá poděkovat propagaci Olgy Nytrové, panu Petru Bambasovi z ÚMČ Prahy 8 a redakci Naše Praha 8.

POZVÁNKA
POZVÁNKA

Powered by PD CČSH