dialog1.jpgdialog2.jpg

Aktuálně

HISTORIE FOTBALOVÝCH ŠAMPIONÁTŮ 1930 - 2014 v obrázcích a s humorem

Arkady_064.jpg

Ve čtvrtek 5. června se vydala naše neohrožená (foto)reportérka Markéta Hlasivcová do obchodního centra Arkády Pankrác na křest české verze humorné a obrázkové německé knížky k MS ve fotbale, které zanedlouho začíná. Knihu vydalo nakladelství Grada a na jejím vzniku se významnou měrou podílel Michal Stein, který na křest pozval nejen nás, ale i kmotra - fotbalového internacionála, trenéra i rozhodčího v jedné osobě Františka Straku, zvaného "Franz". Ten totiž působil dlouhá léta v Německu a byl tím nejvhodnějším typem, kdo mohl na drahou knihu spolu s ředitelem GRADY Ing. Milanem Brunátem CSc. vylét drahé šampaňské.

A co by to bylo za (foto)reportérku, kdyby se hned úvodem nepředstavila! Jak vidno, hlásí se zelenou barvou k pražským Bohemians. Žel Antonín Panenka nepřišel. Musela vzít zavděk s Jardou Kirchnerem (vpravo) a Michalem Steinem (v triku s podpisem nejslavnějšího fotbalisty světa - Pelého).

 

  Arkady_013.jpg

Program doprovázely reprodukované hudební fotbalové hity Eduarda Parmy mladšího (vpravo) s texty Josefa Fouska a Michala Steina (vlevo) a též písničky Libora Petrů (hudba i text)

 Arkady_024.jpg

Autor českých textů knížky si pochvaluje spolupráci s nakladatelstvím GRADA.

Arkady_026.jpg

Křest si nemohl nechat ujít ani Jiří Hrdina, geniální guvernér Balbínovy poetické (i politické) strany. Účastníky šokoval i tím, že je opravdový fotbalový rozhodčí. Obdobně jako současný ministr školství. Inu, dobré politické předpoklady.

 Arkady_039.jpg

Kmotrem knihy a hlavní hvězdou pozdbního odpoledne byl internacionál, reprezentant, trenér Sparty, Slávie, reprezentačního týmu i mnoha zahraničních mužstev a také fotbalový rozhodčí - František Straka.

Arkady_041.jpg

Eduard Parma mladší si s Františkem Strakou upřesňují události na Mistrovství světa 1990 v Itálii, kde "Franz" Straka na světových šampionátech naposledy reprezentoval.

Arkady_065.jpg

Dvě zářné hvězdy - Markéta Hlasivcová a František Straka.

A nakonec prý přijde Japonec. V Arkádách to byly sličné Japonky.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by PD CČSH