dialog1.jpgdialog2.jpg

Aktuálně

Kolik spisovatelů se vejde do knoflíku: Markéta Hlasivcová a Michal Stein

O. Nytrová M. Hlasivcová M. Stein
O. Nytrová M. Hlasivcová M. Stein

Ve středu  19. 3. v kavárně Knoflík vystoupili Markéta Hlasivcová a Michal Stein. Třetí setkání v rámci měsíce knihy zahájila dr. Olga Nytrová, pak již oba autoři četli ze své tvorby - Markéta výběr ze své poezie a fejetony z rodinného života, Michal epigramy, aforismy, povídky. Na závěr Květoslava Salmonová a Martina Koubová též přečetly ukázky ze své poezie.

Markéta si nasadila brýle a..
Markéta si nasadila brýle a..

Markétina poezie a fejetony

Dagmar Herzánová
Dagmar Herzánová

"V roli nepěvecké interpretky šansonových textů Michala Steina se představila DAGMAR HERZÁNOVÁ. Publiku známá kdysi  jako dětská interpretka z tria Spolužáci (s hitem "Ne, pětku ne"). Dnes rocková zpěvačka, herečka a majitelka módního butiku Coseta."

Detail v publiku
Detail v publiku

Pohled do publika
Pohled do publika

Zcela vlevo Eduard Parma ml., dále výtvarnice Vlasta Polívková, vpředu klavírista Peter Keeca, František Weiss, básnířka Martina Koubová, s fotoaparátem Květoslava Salmonová

O. Nytrová a K. Princ
O. Nytrová a K. Princ

Michal s redaktorkou Devítky
Michal s redaktorkou Devítky

"Michal Stein se spokojeně usmívá po boku sympatické redaktorky obvodního časopisu  DEVÍTKA Marie KURKOVÉ. Asi vzpomínají na exkluzívní článek, který pro ni Michal napsal o jediném československém držiteli osobního filmového Oscara Ivanu Jandlovi (z roku 1948), působícím paradoxně v amatérském souboru divadélka Gong v Praze 9."

M. Stein a J. Houdek
M. Stein a J. Houdek

M. Stein s Jiřím Houdkem, vydavatelem, spisovatelem, novinářem, filmovým dramaturgem a lektorem nového systému cvičení HO-GU-DO

Vítězka soutěže
Vítězka soutěže

"Na soutěžní otázku Michala Steina z oblasti tenisu nejrychleji odpověděla paní ANNA MANČEVOVÁ (Češka žijící i pracují na Slovensku i v Bulharsku). Jak by ne, její dcera jezdila na špičkové mládežnické turnaje společně s dcerou - nynějšího ministra financí Andreje Babiše!!! Vpravo EVA MILÁČKOVÁ, která mimochodem byla kamarádkou výše zmíněného držitele hereckého Oscara Ivana Jandla."

Olga, Markéta a Michal
Olga, Markéta a Michal

A ještě přípitek

Květina pro dámu
Květina pro dámu

 

"Interpretační kvality MARKÉTY HLASIVCOVÉ květinou ocenila i odbornice na slovo vzatá - herečka, dabérka a pedagožka Vyšší odborné školy herecké, někdejší členka souborů legendárního loutkového královohradeckého souboru DRAK i  Divadla Jiřího Wolkera a vdova po význačném divadelním režisérovi Miroslavu Vildmanovi - EVA MILÁČKOVÁ, která rovněž působila jako kulturní atašé v Mongolsku!"

 

 další informace:

http://kmcknoflik.rajce.idnes.cz/Kolik_spisovatelu_se_vejde_do_Knofliku_19._3._2014_-_M._Stein_a_M._Hlasivcova/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by PD CČSH