dialog1.jpgdialog2.jpg

Aktuálně

Nestárnoucí poezie

 

R. Bláha, J. Schnerch, M. Kovářík
R. Bláha, J. Schnerch, M. Kovářík

Málokterý kulturní počin měl a má tak dlouhé trvání a výrazný ohlas jako legendární Zelené peří. Tisíce okouzlených posluchačů vzpomíná na dojmy zprostředkované rozhlasovými vlnami nebo na bezprostřední vnímání textů básní z pódia. Přestože bylo vysílání pořadu Zelené peří na Českém rozhlase přerváno v lednu 2011, dokázal mág slova Mirek Kovářík navázat na dřívější tradice, tentokrát v prostorách Malostranské besedy.

25. května došlo k důstojnému rozloučení s jarní sezónou. Publiku byli představeni básníci tří generací: Martin Zborník, spoluzakladatel literárního webu Totem, programátorka Alena Marečková a člen Obce spisovatelů, autor dvou desítek sbírek poezie, Jaroslav Schnerch.

Na interpretaci veršů se podíleli samotní autoři a dva zkušení matadoři Mirek Kovářík a Radek Bláha, který se časem vypracoval na výborného recitátora. Náročný program byl oboustranně nabit emocemi. Velký ohlas u publika tohoto více než dvouhodinového představení prokázal, že o poezii je stále enormní zájem. Mgr. Jaroslav Schnerch

 

 

Powered by PD CČSH