dialog1.jpgdialog2.jpg

Aktuálně

Prezentace Almanachu české poezie 2023

Poslední místo u ohně

Prezentace almanachu Poslední místo u ohně 2023
Prezentace almanachu Poslední místo u ohně 2023

V pátek 24. února byl v antikvariátu Bobr v Haštalské ulici v Praze slavnostně uveden další, již 11. almanach poezie českých básníků nazvaný „Poslední místo u ohně“. Iniciátorem, realizátorem a editorem almanachu je již od roku 2013 středočeský básník, novinář a fotograf Vladimír Stibor. Ilustrace letos pocházejí z výtvarné dílny akademického malíře Ivana Bukovského.

Členové a příznivci Dialogu na cestě a později i Pražského klubu spisovatelů (např. Olga Nytrová, Markéta Hlasivcová, Květoslava Salmonová, Zuzana Havelková, Jana Hochmannová, Jaroslava Jáněová, Martina Koubová, Zita Malaníková, Delicie Nerková, Radana Šatánková, Lenka Šídová, Anna Šochová, Hana Tonzarová, Irena Topinková, Františka Vrbenská, Jiří Cenek, Tomáš Hájek, Luboš Y. Koláček, Petr Koudelka, Jaroslav Schnerch, Dušan Spáčil, František Tylšar, Jan Vodňanský, Bohumil Ždichynec) do tohoto almanachu přispívají již léta. Vážíme si toho, je pro nás radostí, že se na tomto almanachu můžeme také podílet. Dokážeme si dobře představit, kolik je za tím práce editorské, ale i manažerské a organizační.

Za hojné účasti básníků, podílejících se autorsky na almanachu, jsme vyslechli vybrané verše, které četli Alena Klímová – Brejchová, Vítězslava Felcmanová, Roman Szpuk, Marie Kofroňová, Vít Dan Koliger a další. Na harmoniku hrál a písničky Karla Hašlera zpíval Pepíček Čečil.

Připomeňme si ještě názvy všech almanachů od roku 2013: Ptáci z podzemí, Pastýři noci, Rybáři odlivu, Řezbáři Stínů, Řeka úsvitu, Noc plná žen, Delty domovů, Cesta k hoře úsvitu, Ohlédni se, nezkameníš, Chléb pouště a, zatím poslední za rok 2023, Poslední místo u ohně. Je tomu tak, všechny tyto almanachy jsou již po léta našimi milými společníky na cestách poezie. Děkujeme, Vladimíre.

Markéta Hlasivcová

 

Pozvánka - almanach 2023 Poslední místo u ohně
Pozvánka - almanach 2023 Poslední místo u ohně

 

Powered by PD CČSH