Členové a hosté

Koubová Martina, rozená Zábranská

Martina Koubová
Martina Koubová

 

Martina Koubová,rozená Zábranská

Narozena v Praze.

První verše jsem začala psát v dětství. Během studia na střední zdravotnické škole jsem se účastnila autorských čtení /např. U Panáků na Letné,v Bludičce/. Později jsem měla své pořady v klubu Železná, poetická kavárna Obratník, galerie Svítání.

V klubu Malaché jsem připravovala večery poezie, za podpory paní Zdeňky Kovaříkové, v letech 2000 až 2003. Tyto pořady jsem vedla v duchu prolínání poezie a hudby, své a jiných autorů. Propojila jsem vzájemnou spolupráci s autory z různých krajů. Jiný kraj, jiný mrav, jiný dialekt. Až na mě dýchla vůně divadla.

Sbírka Dívám se/2000/, poděkování RNDr. Miroslavu Zůnovi.

Zůčastnila jsem se také poetických soutěží /Literární Františkovy lázně 1999,  Festival básníků 2003 v Olomouci, Dny poezie v Maďarském institutu v Praze/.

Poprvé jsem měla možnost publikovat díky těmto akcím /Almanach Literárních Františkových lázní 1999, almanach Festival básníků 2003 v Olomouci, sborník z pořadů v poetické kavárně Obratník,sbírka Na cestě jak teče čas 2002, časopis Plž/. V roce 2006 jsem získala cenu Plže, čestné uznání v kategorii poezie, Ústav pro českou literaturu AV ČR.

V roce 2003 jsem se přidala k hornopočernickému divadelnímu souboru Právě začínáme. A zde vznikl nápad vydat sbírku  Prolínání /2005/. V divadle jsem si zahrála v dramatizaci jevištní básně napsané na motivy známé legendy Krysař/2004/, ve hře Pygmalion/2004/ a v komedii Oskar /2008/.

V současné době se věnuji psaní poezie, pohádek a fotografii.

Powered by PD CČSH