Členové a hosté

Šatánková, Radana, Mgr.,Dis.

RADANA ŠATÁNKOVÁ Mgr., Dis. (*1980 ve Frýdku-Místku)

Novinářka, kulturní publicistka, básnířka, prozaička, literární porotkyně a fotografka. Publikuje a autorsky veřejně vystupuje od r. 1995. Dosud vydala šest básnických sbírek (v roce 1995 Okno v zahradě, r. 1999 ...Dokořán, r. 2002 Básně a texty z let 1995-2002, r. 2005 Prolínání, r. 2009 Medúza, r. 2014 "Domovní schůze"). Za poezii sklidila i řadu ocenění. V roce 2015 jí vyšlo první CD - scénické čtení poezie - které nese název "Trychtýřem do hlavy".

Prozaický debut z let 2000–2006, vydaný v roce 2011, se jmenuje "Babi, ukaž zuby" a je reminiscenčním textem o dětství.

Radana Šatánková je členkou těchto literárních uskupení a profesních organizací: Syndikát novinářů České republiky, Literární klub Pegas (Mělník), Literární klub Dr. Nadi Benešové (Čáslav), Literárně dramatická společnost Místecká Viola (Frýdek-Místek), Skupina XXVI, Kulturní sdružení Bezručův kraj, Svaz českých fotografů, Obec spisovatelů ČR.

Mapuje současnou literární scénu v celé České republice. Pořádá autorská čtení, organizuje kulturní dění, kromě účasti v almanaších a jiných tištěných projektech publikovala též na internetu. Spolupracovala i s Českým rozhlasem.

Autorka žije v Praze, ale stále se považuje za hrdou Slezanku (geografický pojem) a Lašku (etnografický pojem) a propaguje rodný kraj a jeho tradice.

PUBLICITA: FRÝDECKO-MÍSTECKÝ PATRIOT

Seifert se svými verši

Osobnost od díla nelze oddělit

Rozhovor s Radanou Šatánkovou

 

Powered by PD CČSH