Členové a hosté

Ehlová, Marta JUDr.

Marta Ehlová
Marta Ehlová

Pár řádků o sobě

Když mě pan šéfredaktor Divokého vína požádal, abych k cyklu svých článků, které ve ,,Víně“ hodlá uveřejnit, napsala i něco o sobě, jako první mě napadla věta: ,,narodila jsem se 2. dubna 1946. Jenže takový úvod je příliš fádní…

Začnu tedy jinak. Narodila jsem se ve stejný den jako Hans Christian Andersen (*1805), Emil Zola (*1840) a Karel I. Veliký (*742), jenže o více jak jedno, resp. celá staletí později.

Bydlím v Praze na (Královských) Vinohradech, kde jsem prožila okouzlující dětství. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze zde působím jako advokáta.

Začátkem devadesátých let XX. století jsem spolupracovala s československým rozhlasem; od dětství jsem měla rádio ráda, a ráda ho mám stále. Vzpomínky na nedělní pohádky si dodnes chráním v pokladnici své duše.

Ve stejné době časopis Reportér uveřejnil moje články o Ludwigu van Beethovenovi a doktoru Aloisi Rašínovi.

V časopise Bulletin advokacie publikuji od roku 1997 články s převážně historickou tématikou.

Napsala jsem čtyři knihy: Zelená vrátka s lampionem (vyšla v r. 2001), Můj přítel Karel Svolinský (r. 2002), Dům na Královských Vinohradech (r. 2005) a Hanbářova pomsta (r. 2011).

Moje literární prvotina Zelená vrátka s lampionem byla zdramatizovaná a v roce 2003 uvedená na programu divadla Viola v Praze. V rámci padesátého výročí existence tohoto divadla jsem zde v lednu 2013 v programu Viola a já, vstoupila i ,,na prkna, která znamenají svět“.

Spolupracovala jsem s Ligou proti rakovině, v roce 2001 jsem byla v televizi Prima hostem herce Jiřího Klema v pořadu Host do domu.

Účastnila jsem se několika besed v rozhlase. Svými články přispívám do Novin Prahy 2.

Aktuálně pracuji na další knize.

Je mým přáním, abych Vám, čtenářům Divokého vína, vnesla svými texty do vašich srdcí pohodu a klid.

Takže, dobré počtení, přátelé!

Marta Ehlová

Praha 18. května 2016

více na:

http://martaehlova.cz/

Powered by PD CČSH